Rabbit Hole – en dröm om whiskey

Rabbit Hole är en mans dröm, en dröm om att skapa ren, oförfalskad whiskey, sådan den en gång var. Och som så många drömmar handlar den om kärlek, för när Kaveh Zamanian blev kär så var det i Heather, född och uppvuxen i Louisville KY.

Där upptäckte Kaveh den amerikanska whiskeyn. Och ännu en kärlekssaga tog sin början. Han sa upp sig från jobbet, lärde sig allt han behövde kunna och startade ett destilleri. Och på den vägen är det. Rabbit Hole Boxergrail är en sour mash rye gjord på 95 % råg och resten mältat korn, vilket gör den till en straight rye whiskey, som sedan har vilat på handgjorda fat amerikansk ek som rostats för hand över öppen eld.

Som sagt, whiskey sådan den en gång var, med kryddiga doftnoter av farinsocker och knäck, följt av fylliga smaker som är perfekt balanserade mellan sötma och krydda, och kompletterade av citrus och blommiga inslag. I finishen märks en örtighet som drar åt svart te och söta kryddor. Kommer till Systembolaget 15 september.

Rabbit Hole Boxergrail Kentucky Straight Rye Whisky

Nr: 1142201
Alkoholhalt: 47,5 %
Volym: 700 ml
Pris: 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!