The Whisky Battle Awards 2023

Årets supertest är avklarat! Allt om Whiskys Emma Andersson och Henric Madsen från Malter Magasin såg en efterfrågan på en stor whiskytävling i Sverige och vad är väl klokare än att slå sina påsar ihop för ändamålet och skapa något tillsammans. Vinnarna av The Whisky Battle Awards 2023 är härmed utsedda!

Skotsk whisky

Irländsk whiskey

Nordamerikansk & Nordisk whisky

Övriga världens whisky


Årets stora whiskytävling The Whisky Battle Awards 2023 är ett samarbete mellan Allt om Whisky och Malter Magasin. Arbetet startades i våras och under ett antal tillfällen har en provningspanel träffats för att tycka till, sätta poäng och smaknoter. Över 100 whiskies har provats och alla bidrag säljs i Sverige. (Några kan ha tagit slut sedan dess). Samtliga i panelen är vana whiskyprovare som med sina olika erfarenheter och vassa sinnen har kunnat bidra till en komplex och proffsig grupp. I Whisky Battle Awards 2023 har vi använt en skala upp till 10. Smakpanelens poäng har räknats samman och ett medelvärde tagits fram för slutresultatet.
Tävlingen är utformad för att plocka ut vinnare i varje klass utifrån experternas poäng.

Vad tycker du – vann rätt whisky?

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.