Allt om Whiskys erfarna skribenter testar, smakar och tipsar om olika ölsorter och öltyper. I Ölskolan lär du dig mer om öl.

Senaste inläggen i kategorin Öl

Taps Beer Bar i Uppsala – med fokus på öl

I augusti öppnar en ny ölbar – Taps Beer Bar – i Nubbens gamla lokaler på Drottninggatan 8 i centrala Uppsala. Grundarna Hans Nilsson, Gabriel Källberg och Lisa Ledung vill höja nivån på ölutbudet i Uppsalas krogliv och skapa en ny mötesplats för stans ölentusiaster.

Så gör du pilsnersill – midsommarens nykomling

Sillen har en självklar plats på svenskarnas högtidsbord, men äts mer än någonsin under sommaren. I år har Melanders Fisk skapat en sill utöver det vanliga – Pilsnersillen! Här är receptet om du vill pryda midsommarbordet med den.

Sommaröl från Sigtuna och S:t Eriks

Sommarlovet är här! Med lata dagar, blommor och bin. Något bryggerierna S:t Eriks och Sigtuna Craft Brewery tagit fasta på.

Bernard – glutenfritt öl från Tjeckien

Importören Galatea har utökat sortimentet från det tjeckiska bryggeriet Bernhard, den här gången dessutom med ett glutenfritt öl, något som blir alltmer efterfrågat – inte bara av glutenintoleranta.

Dugges gör tap-takeover på Lådan

16 och 17 juni kommer Dugges Bryggeri till Restaurang Lådan på Luntmakargatan i Stockholm för deras största tap-takeover någonsin. Det blir 22 öl, folkölscykel och ölcocktails.

Frequency Beer Works hyllar London-hjälte

Londonbon och Millwall-supportern Roy Larner har hyllats världen över för sin snabba insats mot de tre terrorister som attackerade London genom att köra över London Bridge och sedan hugga med kniv vid Borough Market. Nu får han också en öl från svenska bryggeriet Frequency Beer Works; “Fxxk You, I’m Millwall”.

Buxton Myrcia Session IPA för långa sittningar

En session IPA har blivit en allt vanligare benämning på öletiketterna. Ett nytillkommet exempel är Buxton Myrcia Session IPA och den har alkoholhalten fyra procent och görs på kornmalt, havre, vete och humle.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.