Allt om Whiskys erfarna skribenter testar, smakar och tipsar om olika ölsorter och öltyper. I Ölskolan lär du dig mer om öl.

Senaste inläggen i kategorin Öl

Nytt grepp: Beställ mixlåda med öl från Rådanäs

Det finns fjorton öl från Rådanäs Bryggeri på Systembolaget och från och med den första juni ingår också deras Ekologiska Pale Ale i det fasta sortimentet.

Guld och två silver för Gotlands Bryggeri

För andra året i rad tilldelades Gotlands Bryggeri medaljer i den prestigefyllda tävlingen Meininger’s International Craft Beer Awards 2017. Guld för Bushveld Bulldog IPA och silver för Sleepy Bulldog Summer PA och Valkyrians Välkomst. 970 öl från 28 länder testades av 90 domare i Neustadt an der Weinstrasse i Tyskland i början av maj.

Kaffeporter och gose från Estland

Bland Ölnyheterna i förra numret av vår tidning (AoW #2) kunde ni läsa om det estniska spännande bryggeriet Põhjala, vars coffeeporter Must Kuld Colombia finns på Systembolaget. Nu på fredag (19 maj) är det dags för Meri – en gose.

Fruktig och fridfull mango-IPA från Thornbridge

Thornbridge Riverside Brewery i den lilla brittiska staden Bakewell i Derbyshire har varit i farten sedan 2005. Nu kommer deras Mango Halcyon – en dubbel IPA med tydlig fruktighet.

Mariestads Dampfbier – inspirerad av guldrusch och tyska rötter

Mariestads Dampfbier är den sjätte utgåvan i Mariestads begränsade serie öl och är bryggmästare Richard Bengtssons tolkning av det öl som brukar kallas ång-öl eller steam beer. Ett öl som började bryggas på den amerikanska västkusten under guldruschens dagar i slutet av 1800-talet.

Nils Oscars första veteöl – ”extremt gastronomiskt anpassningsbar”

Under många år har Nils Oscar velat utnyttja fördelarna med sitt tyska bryggverk och göra ett veteöl i en klassisk sydtysk stil. Nu har de gjort det.

St Eriks monsunöl

En av St Eriks bryggmästare Jessica Heidrichs favoriter bland starka ölstilar är den gamla donker hoge gistingsbieren (mörkt överjäst ale), med det ikoniska ölet Gulden Draak som likriktare. Det har bland annat kaffearomatiska toner.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.