Allt om Whiskys erfarna skribenter testar, smakar och tipsar om olika ölsorter och öltyper. I Ölskolan lär du dig mer om öl.

Senaste inläggen i kategorin Öl

Årets julölsfavoriter 2017

I år kommer tomten tidigt med öl. Julölen har blivit en stor händelse för bryggerier och Systembolaget som i år tar in cirka 130 olika varianter. Alla stora bryggerier har gjort julbrygd i många år och alla mikrobryggerier vill inte vara sämre. Ett 50-tal öl distribueras till butiker över hela landet och ett 60-tal har […]

Mariestads Emmer Porter – resultatet av äventyrlig flygresa till Gotland

Mariestads Emmer Porter är den sjunde utgåvan i Mariestads begränsade serie öl och är bryggmästare Richard Bengtssons hyllning till den smakrika ön Gotland, men även till DC-3:an Daisy som tog honom dit.

Rädda världen med Brew Dogs protestöl

Craft-beer-bryggeriet BrewDog lanserar sin senaste protestöl Make Earth Great Again. En öl som tagits fram som en motreaktion till USA:s beslut om att dra sig ur Parisavtalet och för att påminna världens ledare att i högre grad prioritera det rådande klimathotet.

Oppigårds gör jubileumsöl till SMAD!

SMAD, The Single Malt Academy of Dalecarlia, firar under 2017 sitt 20-årsjubileum – och de gör det bland annat med öl …

Öl med ananas i Brutal Brewings senaste

The Raw Law är en serie öl gjorda med Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna som de beskriver så här: ”Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror”. Den första november kommer ännu ett – med ananas.

Öl med nio kilo pumpa från Samuel Adams

Snart är det Halloween! Då kanske det är dags att smaka Samuel Adams 20 Pounds of Pumpkin kom för ett par veckor sedan.

Öl från Bronx & Sigtuna: Mashing up the World

Mashing up the World är Bronx Brewery’s och Sigtuna Brygghus’ andra kollaboration efter vinterns Nutsmuggler Imperial Porter på fat.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.