Allt om Whiskys erfarna skribenter testar, smakar och tipsar om olika ölsorter och öltyper. I Ölskolan lär du dig mer om öl.

Senaste inläggen i kategorin Öl

Snabbtest: Oktoberölen vi gillar bäst

Så var det dags igen – oktoberfestens återkomst. Den första september kom alla festölen. Vi har plockat ur de fem allra bästa russinen.

Bagge bock-öl från Janake

Från och med idag finns Bagge Bocköl – en ljus svensk lager – på Systembolaget.

Innis & None – alkoholfri Pale Ale

Innis & Gunn släpper sin första alkoholfria öl. Det har anpassats till kräsna svenska ölälskares smaklökar eftersom Sverige är Innis & Gunns tredje största exportmarknad. Innis & None levererar massor av humlekaraktär och smak trots avsaknaden av smakbäraren alkohol, något som i sig var en väldigt viktig och en inte helt enkel utmaning för bryggmästaren […]

Taps Beer Bar i Uppsala – med fokus på öl

I augusti öppnar en ny ölbar – Taps Beer Bar – i Nubbens gamla lokaler på Drottninggatan 8 i centrala Uppsala. Grundarna Hans Nilsson, Gabriel Källberg och Lisa Ledung vill höja nivån på ölutbudet i Uppsalas krogliv och skapa en ny mötesplats för stans ölentusiaster.

Så gör du pilsnersill – midsommarens nykomling

Sillen har en självklar plats på svenskarnas högtidsbord, men äts mer än någonsin under sommaren. I år har Melanders Fisk skapat en sill utöver det vanliga – Pilsnersillen! Här är receptet om du vill pryda midsommarbordet med den.

Sommaröl från Sigtuna och S:t Eriks

Sommarlovet är här! Med lata dagar, blommor och bin. Något bryggerierna S:t Eriks och Sigtuna Craft Brewery tagit fasta på.

Bernard – glutenfritt öl från Tjeckien

Importören Galatea har utökat sortimentet från det tjeckiska bryggeriet Bernhard, den här gången dessutom med ett glutenfritt öl, något som blir alltmer efterfrågat – inte bara av glutenintoleranta.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.