Banner

Allt om Whiskys erfarna skribenter testar, smakar och tipsar om olika ölsorter och öltyper. I Ölskolan lär du dig mer om öl.

Senaste inläggen i kategorin Öl

Poppels näst störst av hantverksbryggerierna 2017

När Systembolagets försäljning för 2017 summeras blir det tydligt att Poppels Bryggeri har haft en anmärkningsvärd tillväxt. På försäljningslistan för svenska hantverksbryggerier avancerar bryggeriet från 6:e till 2:a plats. Detta tack vare en försäljningsökning på 50 %. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017.

Carlsberg har Sveriges första koldioxidneutrala bryggeri

Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg är nu Sveriges första stora bryggeri med noll koldioxidutsläpp från sin energiförbrukning. Bryggeriet i Falkenberg ökar användningen av biogas och är nu till 100 procent drivet av biogas och grön el.

Julklappstips: böcker om mat och dryck

Ute efter julklappar i snart sista stund? Varför inte en bok? Och naturligtvis en mat- eller dryckesbok. Vi tipsar om sex pärlor i höstens digra utgivning.

Norska ölrariteter på Systembolaget

Två storheter inom norsk craft beer och craft spirits gör i december entré i svenska Systembolagsbutiker. Oslobaserade Amundsen Bryggeri respektive Oslo Håndverksdestilleri släpper sammanlagt sex rariteter i Strömstad och Charlottenberg, men de kan även beställas styckvis i hela Sverige.

Belhavens grapefrukt-IPA

Från bryggeriet som gör några av Skottlands mest sålda ales, bland annat IPA:n Twisted Thistle, Intergalactic Dry Hop Lager och golfölen St. Andrews Ale, kommer nu Grapefruit IPA på burk.

Imagine & Gunn-tävlingen avgjord

Det skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunns tävling Imagine & Gunn är avgjord. Stefan Skogh från Strängnäs fick flest röster och tog hem vinsten med sitt förslag på en bourbonfatslagrad Winter Cookie Stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.

S:t Eriks Vesper Ale – Jessicas sista

I december släpps det allra sista ölet med Jessica Heidrich som Head Brewer för S:t Eriks Bryggeri. Med S:t Eriks Vesper Ale går Jessica Heidrich tillbaka till rötterna i den belgiska klostertraditionen.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.