Banner

Allt om Whisky skriver inte bara om whisky och öl. Rom är en destillerad spritdryck som görs av jäst sockerrörssaft eller av melass från sockerrör. Därefter kan den lagras på skilda sätt för att uppnå ett stort antal karaktärer. Här skriver vi mer om rom.

Senaste inläggen i kategorin Rom

Julklappstips: böcker om mat och dryck

Ute efter julklappar i snart sista stund? Varför inte en bok? Och naturligtvis en mat- eller dryckesbok. Vi tipsar om sex pärlor i höstens digra utgivning.

Ny rom och gin från Wicked

Importören Wicked Wine har mängder av intressanta viner och är lika profilerade på ölsidan, men faktiskt också vad det gäller sprit. Nyligen utökades sortimentet med en gin och en rom av hög kvalitet.

Charlotte Halzius från TAK tävlar i romdrinkar

Den 25 juni möts 13 bartendrar från världens alla hörn i anrika Beaufort bar på The Savoy i London för att tävla om titeln ”Diplomatico World Best Bartender” i den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament. Svenska Charlotte Halzius från restaurang TAK har med sina kreativa romdrinkar lyckats ta sig hela vägen till final.

Dubbla fat gav dubbelt guld för Doorly’s rom

Foursquare Distillery på Barbados både äger och tillverkar Doorly’s samt släpper en del lanseringar under namnet Foursquare. Förra året gav deras teknik med dubbla fat guld vid två tävlingar.

Kill-Devil rom: Stark, djävulsk och vidrig sprit från Laing

Mest känd för sina whiskybuteljeringar har Edition Spirits Ltd också lanserat en massa intressanta karibiska romsorter i serien ”Kill-Devil”.

Här och nu på Zacapas Nuet

Rommärket Zacapa har tillsammans med kocken Edin Dzemat och bartendern Jonas Brandenborg Andersen skapat en middagsupplevelse där alla digitala enheter förbjuds så att gästerna helt kan fokusera på mat och dofter.

Silvermedalj till Noble Selected rom

Som enda svenska sprittillverkare deltog Facile & Co AB i The Rum & Cachaça Masters 2017 i London förra månaden. Hur det gick?

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.