Smaka opastöriserad, färsk Urquell

Stockholm Beer & Whisky festival har du chansen att smaka färsk, opastöriserad urpilsner från Pilsner Urquell. Det är andra gången någonsin ett fat med denna brygd lämnar källaren hos Pilsner Urquell för att erbjudas svenska ölvänner.

Färskpilsnern håller sig bara i ett par dagar och kommer att finnas i Pilsner Urquells monter på mässan. Under ledning av Vaclav Berka, Pilsner Urquells bryggmästare, kommer det att hållas gratis ölprovningar för den som anmäler sig på företagets Facebook-sida.

På ölprovningarna kommer ni att få smaka flera olika Pilsner Urquell, men även andra karaktäristiska pilsnersorter. Prövningarna kommer att ske i mindre grupper och i enskilda rum så att det ska finnas plats att fråga och diskutera under provningen.

Anmäl dig till provningarna på www.facebook.com/urpilsnernsvanner

Stockholm Beer & Whisky Festival 2011 öppnar 29 september – 1 oktober samt 6-8 oktober på Nackastrandsmässan.


Tunnan till urpilsnern byggs för hand utanför bryggeriet. Ett äkta hantverk.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.