Vit hund – grunden till Mackmyras whisky


Mackmyra Vit Hund är den råa, olagrade början till det som efter fatlagring blir Mackmyra Whisky. Nu kan du beställa den. Vit hund är råsprit, destillerad från orökt kronmalt och helt utan tillsatser.

Vit Hund passar som frusen nubbe vid middagen, som digestif efteråt eller som drink med is i.

Varför Vit Hund?
De amerikanska bourbonpionjärerna kallade sitt destillat White Dog innan det hälldes på fat – det blir ju vit hund på svenska.

Vit Hund säljs i Systembolagets beställningssortiment.
För mer information, hälsa på hos Mackmyra.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.

En kommentar

Comments are closed.