Grant, Drambuie, The Rat Pack & en rostig spik

image002Glenfiddich, Balvenie, Grant’s och Tullamore DEW – alla ingår de i familjekoncernen William Grant & Sons. Där har de sällskap av Hendrick’s Gin och rommen Sailor Jerry. Nu har familjen utökats med whiskylikören Drambuie, som väl knappast behöver någon närmare presentation. De flesta känner väl till legenden om att det var Bonnie Prince Charlie som gav receptet till en kapten Mackinnon 1745. Det är kanske inte lika känt att den tillsammans med blended scotch whisky blir drinken The Rusty Nail, som var The Rat Packs favorit på 1950-talet.
c12_0603_03z+the_rat_pack+the_rat_pack(1)The Rat Pack utgjordes av Frank Sinatra, Sammy Davis Jnr, Dean Martin, Peter Lawford och Joey Bishop. Det lär ha varit Lauren Bacall som döpte gruppen när hon såg dem återvända efter en lång natts festande…

 

johnnie-walker-rusty-nailThe Rusty Nail

1,5 cl blended skotsk whisky

1,5 cl Drambuie

Citronskal som dekoration.

Blandas i glas med is.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör