Gutt u ha!

600594Så här presenterar Gotlandsbryggeriet sin egen Wisby Julakvavit:

”Enligt gammal gotländsk folktro fanns små väsen som kallades för ”di sma unda jårdi” vilka bodde under den bördiga gotländska jorden. Om husbonden hade varit elak, kunde det innebära att han fick sina gårdsredskap förstörda. Hade han däremot varit snäll, kunde ”di sma” komma upp och spela musik och bjuda på dryck i obegränsad mängd. Om drycken var kryddad med kummin, dill, nejlika, stjärnanis samt en skvätt ekfatslagrat destillat av öl, som i vår julaquavit, vet vi inget om. Vad vi däremot är säkra på är att denna aquavit är ”Gutt u ha” (gutamål) till julbordets alla fröjder!”

På Systembolaget har den nummer 10362 och kostar 228 kronor. Alkoholhalten ligger på 42 procent.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!