Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner med Emma
HemWhiskyRoslagspremiär till havs

Roslagspremiär till havs

img_4774Den 4 april för 6 år sedan destillerade brännmästare Kristina Anerfält-Jansson Norrtelje Brenneris första whiskymäsk på ekologiskt och orökt maltkorn.

Malten har mältats i Halmstad av Viking Malt och sedan malts i Edsbros hammarkvarn. Kopparpannan där dubbeldestilleringen sker är en batchpanna från Carl i Göppingen. Allt vatten som används under hela processen kommer från egen brunn. Några dagar efter destillationen tappades spriten på Sherry Oloroso-fat om 30, 50 och 220 liter. Faten har sedan mognat i Brenneriets fuktiga fatkällare, som tidigare var gårdens stall.

whisky_bigNorretlje Brenneris Richard Jansson säger:

– Målet med RoslagsWhisky är att skapa en mild, fruktig och ren whisky, lite annorlunda och med en ”Norrtelje-touch”.

RoslagsWhisky Singel Malt EKO 2009 presenterades på whiskymässan ombord på Viking Lines Cinderella den 15-17 januari (se nedan). Och så här lät några av besökarnas kommentarer:

– Mjuk, annorlunda, snäll!

– Ekskog i juni, Norrteljekaraktär!

– Woow, vilken design!

Föregående post
Nästa post
Bernt Danielsson
Bernt Danielsson
Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör
Relaterade artIklar

Missa inte

Populärt