Cyperiotpilsner


4+PHOTO1927 grundades företaget KEO på Cypern. Förkortningen står för Kypriaki Eteria Oinopnevmaton, vilket till engelska översätts som Cyprus Company for Liquors and Spirits. Men det namnet är långt ifrån heltäckande, för de producerar också viner, juicer, konserverad frukt och grönsaker och sedan 1996 mineralvatten. 1951 byggde de Cyperns första bryggeri och lanserade ölet KEO, en lager av pilsnertyp.Till en början låg produktionen på endast 15 000 hektoliter per år, men det har genom åren blivit alltmer uppskattat och idag gör den utbyggda och uppdaterade anläggningen 30 000 hektoliter öl i månaden. 89511-01 Keo 630mlDet finns i Systembolagets Beställningssortiment i två olika flaskstorlekar (33 cl och 63 cl), den lilla kostar 14,40 kronor medan den större ligger på 27,70 kronor – båda säljs dock enbart i hela kollin, den mindre om tjugofyra stycken och den större om sex.

I slutet av februari kommer vår Tasty News tidning Världens Viner med ett temanummer om just Grekland.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör