BACARDÍ ÅTERVÄNDER

UnknownDen fjärde februari firade världens bästsäljande rom Bacardí 153-årsdag. Dagen har döpts till ”Founder’s Day” som en hyllning till grundaren Don Facundo Barcardí Massó. För att hedra varumärkets historia lanseras också en helt ny design av flaskan. I och med den återtar rommen sina spanska originalnamn ’Carta Blanca’, ’Carta Oro’ och ’Carta Negra’.

 

Designen är influerad av Art Deco och typsnittet som prydde ’Art Deco Edificio Bacardi’, företagets forna säljkontor och ikoniska bar i Havana på Kuba. Även den berömda fladdermusen har flugit tillbaka i tiden och inspirerats av den handritade versionen från tidigt 1900-tal.

På flaskans baksida sitter en etikett med en kort historik. Den är dessutom tillverkad av återvunnet sockerrörsfiber, vilket är en biprodukt vid romtillverkning.

Även flaskans form har förändrats: den har blivit längre på höjden och smalare i omfång.

Den nya flaskdesignen har just lanserats i Storbritannien och kommer hit till Sverige i april.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör

Verifierad av MonsterInsights