Världsbäst cognac & årets producent

Elodie-Abecassis-et-Francis-Abecassis-ABK6-COGNACI nummer 4 av Allt om Whisky förra året kunde ni bland nyheterna läsa om cognacen ABK6 från cognacshuset Abecassis som då just utnämnts till ”Världens bästa cognac”. Som om inte det var nog för ett år så utnämndes hela cognacshuset i november till ”Årets cognacsproducent 2014” vid New York International Spirits Competition”. Där man också tilldelades guld för sin ABK6 Cognac V.S.

Importören TOMP såg till att deras ABK6 VSOP Single Estate kom till Beställningssortimentet förra året. Sedan första december ligger den i det ordinarie, där har den nummer 86704 och priset är 411 kronor för 70 centiliter.

ABK6GDCRU-WBCVarumärket ABK6 lanserades 2005 och fyller tio år i år alltså. Namnet är en lek med uttalet av familjenamnet. Far och dotter, Francis och Elodi Abecassis, huserar på Maine Drilhon i Petit Champagne där de byggt upp distriktets största Single Estate, vilket betyder att hela produktionen, från druva till flaska, sker på egendomen. De har också ytterligare en egendom i området Fine Bois: Domain de chez Maillard.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör