Adnams råg-IPA

adnamsposter_largeBryggeriet Adnams etablerades 1872 i Southwold, ett semesterparadis på Englands östkust. Främst är de ölbryggare och sprittillverkare, men äger och driver egna pubar och hotell. Som bryggeri är de kända för kvalitet och traditionella brittiska ales. Där har man dock inte stannat. Istället har man valt att haka på humletrenden parallellt med traditionell brittisk bryggtradition. En av deras bryggare heter Belinda och hon fick carte blanche och bestämde sig för att använda så många amerikanska humlesorter som möjligt. Resultatet blev Jack Brand Crystal Rye IPA (nr 11444, 23,30 kr). Den andra mars kommer det i Systembolagets fasta sortiment, men den 26 februari lanseras det på fat på följande krogar:

110126.201409081140011 Bishops Arms Kiruna

2 Bishops Arms Luleå

3 Bishops Arms Skellefteå

4 Guitars Umeå

5 Republiken Östersund

6 O’Connors Uppsala

7 BrewDog Bar Stockholm

8 Bishops Arms Hornsgatan, Stockholm

9 Bishops Arms Vasagatan, Stockholm

10 Bishops Arms Örebro

11 Bishops Arms Jönköping

12 BrewDog Bar Göteborg

13 Ölrepubliken Göteborg

14 Bishops Arms Malmö

15 Bishops Arms Helsingborg

 

 

 

 

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör