Till final i Sydney


Hej-Feb-2015-8410Den svenska vinnaren i en av världens största drinktävlingar (BACARDÍ Legacy) har korats. Emil Åreng heter han och arbetar på nystartade baren Open/Closed i Umeå. Vinsten betyder att han kommer att representera Sverige i den globala finalen som går av stapeln i Sydney den 1-3 maj. Hans vinnardrink heter Pepin Cocktail och består av BACARDÍ Gold, lönnsirap och skum gjort på majs.

 

 

Hej-Feb-2015-8507PEPIN COCKTAIL

60 ml Bacardi Gold

20 ml Maple Syrup

20 ml Lime juice

Top with corn foam

 

GARNISH: Microplane dried sweetened corn on the top

GLASS:  Old Fashioned

Hej-Feb-2015-8407METHOD: Shake and strain. Top with Corn Foam.

FOAM: Make 2 L Simple syrup, add two pre boiled corn cobs, let it rest for medium heat for about one hour. Strain and add two leafs of gelatin. Pour in to a Cream Siphon and add 2 cream chargers. Let it rest in the fridge for 1 hour. Ready to go. Easy!

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör