Finpunsch på finveranda

ROslagspunsch2– Vi som jobbar med att utveckla koncept älskar när det kommer nya produkter med en historik i botten. Mina bartenders blev helt lyriska, var imponerade av smaken och började omedelbart jobba på att skapa en ny cocktail. Efter mycket smakande och testande hade vi en fantastisk drink som är så bra att en av mina bartenders kommer ställa upp och tävla med den i en av de större tävlingarna här i USA. Storytelling är ju en stor del av en produkts framgång. Och punschen har ju verkligen en historik att luta sig mot, säger Johan.
Och han borde veta efter att ha varit i branschen i drygt 8 år och jobbat med de bästa.
Han började sin bana i Londons tuffa barmiljö och fortsatte sedan som Beverage Manager på femstjärniga Fairmont Bab Al Bahr i Abu Dhabi. Inom samma koncern öppnades sedan möjligheten för samma position på The Plaza i New York.
Han ska dock snart åter till London och jobba som konsult åt JJ Goodman och hans London Cocktail Club.
– Det är fantastiskt att få chansen att jobba med JJ Goodman som är en gammal vän. London exploderar just nu inom cocktailvärlden och JJ Goodman och hans team har fått många utmärkelser de senaste åren. Jag har ett enormt kontaktnät i London och tänker göra ett försök med Roslagspunschen även där, säger Johan. Norrtelje Brenneri har verkligen lyckats med sin punsch och det vore kul med ytterligare en svensk produkt i barhyllan.

Roslagspunsch(hf) Palm Courts drink
Ingredienser:
45 ml Roslagspunsch
40 ml Tanqueray 10 Gin
15 ml Grapefruit juice
3 droppar Peychaud Bitters

Gör så här:
Observera att den här drinken är ”rörd” och inte skakad. Om drinken skakas så kommer för mycket luft blandas in och den ”oljiga” konsistensen från punschen kommer att förstöras.
Alla ingredienser blandas o ett Yarai-glas, fyll upp till toppen med is och rör med en barsked i cirkaa 45 sekunder. Servera i ett iskallt martiniglas utan is.
Garnera med skalgirlang från grapefrukten.