Spansk Thåström


tI februari kom hans senaste album, ”Den morronen”, och så nu i mars kommer hans egen utvalda spanska brandy som produceras av Bodegas Diez Merito Thåströms Spanska – Brandy de Jerez – Solera (nr 86245, 399 kr). Den går att beställa från den tredje mars.
Just det: Thåström, som bekant tidigare sångare i Ebba Grön och Imperiet. Tillsammans med Brands For Fans har han valt ut en brandy från Jerez i södra Spanien
– ett område annars mest känt för sin sherryproduktion. Den spanska brandyn tillverkas i grund och botten på samma sätt som cognac och armagnac men får en THA_BRANDYhelt egen karaktär i och med sitt ursprung och lagring. Thåströms Spanska har lagrats på amerikanska ekfat i över 12 månader. Medan den ursprungsskyddade cognacen förmodligen återfinns i de flesta svenska barskåp, är den spanska motsvarigheten fortfarande tämligen okänd. Det vill Thåström efter sina resor i Spanien ändra på.
– Whisky? Äntligen en spansk brandy på bolaget! säger han själv med emfas.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!