Carlsbergs House of Craft

CoppersmithsCarlsberg Sverige lanserade House of Beer 2007 och har under de senare åren medverkat till att utländskt specialöl som Staropramen, Estrella Damm, Jacobsen och Brooklyn, vuxit i Sverige. Nu satsar Carlsberg Sverige på House of Craft där det lilla blir det stora och det stora det lilla. Gemensamt är kärleken till öl och att fler förtjänar att upptäcka ölets rika smakvärld.

– Vi är mitt uppe i en renässans för öl och ett nyvaknat intresse för vår svenska kulturdryck. Våra kunder och konsumenter är mer kunniga och nyfikna än någonsin, samtidigt som det finns lokala bryggerier som förtjänar en större publik. Genom House of Craft kan vi erbjuda det lilla bryggeriet just det, att ge fler möjlighet att ta del av mer smakrik, god och spännande öl, säger Mark Jensen, VD Carlsberg Sverige.

Först ut i House of Craft är Göteborgsbryggeriet Dugges och tre av deras favoritöl på flaska: Avenyn Ale, Lager No1, och High Five.

Queens Pale_AleVästeråsbryggeriet Coppersmith’s är också med från start och även de har valt ut tre flaskölsfavoriter för House of Craft: White IPA, The Pawn’s Pils och The Queen’s Pale Ale.

Förhoppningen med House of Craft är att Carlsberg Sverige ska ta ett ytterligare steg för att utveckla ölkategorin och bli en bättre affärspartner till restauranger och krogar i samarbetsbryggeriets närhet. Den 4 maj börjar de nya flaskölsprodukterna att levereras ut från deras lager.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!