Mackmyra når nya höjder


a10ad00f420ba9ccLofsdalen ligger i södra Härjedalen vid fjället Hovärken. Med sina 25 nedfarter och 9 liftar, varav 2 kopplingsbara 6-stolsliftar, är Lofsdalen en av Sveriges 10 största skid-områden. I år fyller Lofsdalens Fjällanläggningar 40 år och det firas bland annat med ett samarbete med Mackmyra Whisky.

På toppen av fjället Hovärken, 1 125 m.ö.h., kommer Lofsdalens och Mackmyras Skybar att byggas med en 360-gradig utsikt. Bygget påbörjas i juni och invigningen planeras till december.

– Lofsdalen har en perfekt fjälltopp och när de presenterade idén för oss var den för bra för att kunna släppa, säger Magnus Dandanell, VD och grundare av Mackmyra.

92dde3e6ebb88c6eSkybaren kommer att bli en plats för upplevelser, whisky och natur. En plats för fatägarna att provsmaka sin personliga whisky på men även för konferenser och event utöver det vanliga. Förutom konferensanläggningen på övervåningen kommer undervåningen användas till att lagra Mackmyra whisky.

Mackmyra bjuder nu in till tecknande av whiskyfat för lagring i Lofsdalens Skybar. Förutom en personlig och prisbelönt whisky i världsklass kommer fatägarna att bli medlemmar i Club 1125 och få inbjudningar till exklusiva upplevelser. Lofsdalen är en dold skatt i svenska fjällvärlden som erbjuder det bästa av de svenska fjällen både sommar och vinter.

 

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!