Ginframgångar

xn--hern-gin-300x454-pwbHernö Gin har haft ett händelserikt år, de har fått medaljer i internationella tävlingar, omskrivits i Wall Street Journal, New York Times och Dagens industri.

– Resultatet från fem av de största internationella tävlingarna inom branschen det senaste året är entydiga. Vi har en gin av världsklass.

I början av förra året fanns Hernö Gin i tre av Systembolagets butiker – idag finns den i 143 och försäljningen där ökade med 101 procent. Utomlands gick försäljningen upp med 306 procent.

De bestämde sig för att bygga ut anläggningen i Dala och finansierade det genom en nyemission som övertecknades med 83 procent och innebar att de fick 450 nya delägare.

– Vi fortsätter att verka för att etablera Härnösand som en nationell destination för ginskapande och ginupplevelser. Vårt nya besökscenter som står klart under början av 2015 är en förutsättning för detta. Att vi under våren också får vår nya och större kopparpanna på plats skapar förutsättningar för fortsatt glädje i Dala.

Till påsk börjar de leverera Hernö Gin med ny design, men med samma prisbelönta gin: Swedish Excellence (nr 86927, 287 kr).

 

 

 

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!