Vi har valt ett whiskyfat!


vara-stipendiater

För en vecka sedan kom våra stipendiater hem från en Skottlandresa som gav Frida Birkehed och David Tjeder möjlighet att under två dagar arbeta och lära känna Pulteney Distillery utan och innan. De fick arbeta vid sidan av destillerichefen Malcolm Waring och bröderna Russel och Charlie Angus. Vilket fantastiskt team – sakliga, pedagogiska och karismatiska personer som vet vad de pratar om. Under resan gjorde Frida och David det fantastiska jobbet med att välja ut ett fat som ska buteljeras och skeppas till Sverige.

whiskytunnaI nästa nummer av Allt om whisky (nr 3, 2015) kommer ni att kunna läsa om deras resa och vad de fick vara med om. Nu får Frida och David suga på karamellen ett tag innan det är dags att ta emot deras buteljeringar som dyker upp i höst. När buteljeringen lanseras kan ni också läsa om i Allt om whisky nr 3, 2015 som kommer ut i början av juni.

Så här sa Frida Birkehede efter resan:
– Jag är tacksam för att ha fått uppleva detta på ett destilleri som känns lika genuint som själva resan.

Härligt sagt av Frida och vi är tacksamma att just hon och David ansökte till just detta rese- och whisky stipendium.

Old Pulteney

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.