Inte skotsk, inte japansk utan taiwanesisk


KaVaLANMed rubriken avses världens bästa whisky. Jo, vid årets upplaga av World Whiskies Award i slutet av mars blev Kavalan Solist Vinho Barrique från Taiwan utsedd till World’s Best Single Malt. Juryn beskrev den som “surprisingly smooth on the palate” och tillade: “it’s like Bourbon infused milk chocolate.”

Redan i nummer fyra 2011 berättade vi om whiskyn från Yuan Shan Distillery som numera heter King Car Whisky Distillery. Ni kan läsa Hasse Nilssons hela artikel här.

I vårt första nummer förra året provade vår David Mortimer-Hawkins fyra olika Kavalan och skrev den här spådomen: ”Om Kavalan fortsätter att hålla den här nivån på sina malter kommer de inom en mycket snar framtid att räknas till den absoluta världstoppen inom whisky.”

taiwan_kavalan_480x350Och det hade han ju alldeles rätt i…

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!