Folkes senaste ängel

SONY DSCDen 8 maj är det dags för den sextonde utgåvan i serien Part Nan Angelen som initierades av Folke Andersson och som Vin & Sprit lanserade i elva utgåvor mellan 1998 och 2005. Sedan 2010 är det Magni Spirits AB som fortsätter den hyllade serien.

PNA-Glenburgie_150326Nummer 16 heter ”Part Nan Angelen P.N.A. XVI Glenburgie Speyside Singel Malt Scotch Whisky 1995” i sin helhet. Av de totalt 1 048 flaskorna hamnar endast 360 stycken på Systembolaget. Priset blir 999 kronor och numret 202 79.

Om smaken skriver man så här: ”Lätt och söt, med vanilj i anslaget. Kittlande syra och lätt pepprighet dröjer sig kvar”. Och eftersmaken sägs klinga ut i ”balanserad ekfatskraktär”.

Med tanke på att utgåvorna 12 till 14 är slutsålda (och blev det snabbt också) och att det av utgåva 15 endast finns 50 flaskor kvar, och då lanserades så många som 1 584 flaskor, så gissar vi på att det blir rusning den 8 maj (det är en fredag också…).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!