2 guld & prestigetrofé till Åbro

Belgiska Monde Selection grundades 1961 och är en internationell tävling som utser världens bästa drycker. Juryn består av ett stort antal vinexperter, sommelierer, professionella provsmakare, professorer och kemister från olika länder. I år kammade Åbro Bryggeri hem Crystal Prestige Trophy 2015 för att de tilldelats priser i 10 år i rad. Bryggeriet tilldelades också två stycken Gold Quality Award, tävlingens finaste medalj, för Bryggmästarens Premium Gold (nr B89096, 14,50 kr, 50 cl) samt för sin cider Rekorderlig Jordgubb-Lime (nr 1840, 13,90 kr, 33 cl).

Image converted using ifftoany

Bryggmästarens Premium Gold är bryggt med extra omsorg och resultatet är en pilsner med stor beska och en tydlig prägel av humlearom.

Så här säger bryggmästare Lennarth Anemyr som skapat vinnaren ifråga:
– Bryggmästarens Premium Gold är en äkta hantverksprodukt, bryggd på de absolut finaste råvarorna. Vi är mycket stolta över att få ta emot ett sådant prestigefullt pris för en av våra bästa drycker.

En andra guldmedalj gick till Rekorderlig Jordgubb-Lime.
– Vi har i flera år exporterat Rekorderlig cider och den är idag vår största exportprodukt som säljs i över 30 länder runt om i världen. Guldmedaljen från en av världens största dryckestävlingar är ett kvitto på att den här drycken är en riktig premiumprodukt, säger varumärkeschef Ola Passmark.

Jordgubb%20Lime

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!