Vita kaninens drinkar

Sedan en tid tillbaka har Juiceverket, en av Stockholms populäraste juicebarer, smygöppnat dörrarna till Vita Kaninens Drinksällskap, som på kvällarna under sommaren 2015 kommer att servera Juicy DEW – tre drinkar med väldigt skilda smakprofiler.

Sebastian och Andreas på Juiceverket
Sebastian och Andreas på Juiceverket

– Vår utgångspunkt var att använda grönsaker som man vanligtvis inte förknippar med drinkar vilket visade sig bli ett spännande möte med den lena och fruktiga smaken hos Tullamore DEW. Till alla som vill blanda ihop en egen juicedrink hemma är grundregeln att en drink ska innehålla sött, surt och starkt, då hamnar man oftast rätt, säger Sebastian Berggren som har 20 års erfarenhet som bartender.

– Det eleganta med en drinkblandning är just enkelheten och där har vi Juicy DEW. Drinkarna skiljer sig väldigt mycket åt men deras gemensamma nämnare är enkelhet, tillägger Andreas Wilson.

The-Chateau-FizzThe Chateau Fizz
Fruktig och tropisk med ett stänk bitter. Rom och Tullamore DEW ger en rund smak som möter sötsyrlig ananas och limejuice.
40 ml Tullamore DEW
10 ml mörk rom
30 ml ananasjuice
30 ml limejuice
15 ml agave
3 stänk bitter
Skaka om och servera i highballglas med krossad is.

The-Polksallad-AnnieThe Polksallad Annie
Svenska smaker från skördelandet med jordighet från polkabeta och syrlighet från rött äpple möter Tullamore DEWs blommiga karaktär och toppas med ingefära.
40 ml Tullamore DEW
15 ml Dubonnet
25 ml citronjuice
15 ml sockerlag
20 ml polkabetsjuice
10 ml juice från rött äpple
4 ml ingefärsjuice
Skaka om och servera på is.

Grenoble-CocktailGrenoble Cocktail
En komplex drink där whiskeyn står i centrum och byggs upp med friskhet från grönt äpple, myntablad och kryddighet från sellerin.
40 ml Tullamore DEW
10 ml grön Chartreuse
20 ml citron
15 ml socker
15 ml sellerijuice
15 ml juice från grönt äpple
4 myntablad
Skaka om, dubbelsila och servera i ett cocktailglas.

Samtliga bilder är tagna av Ulrika Ekblom. Bilderna är beskurna.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!