St. Patricks – grön dag idag

Dagen är en hyllning till det irländska skyddshelgonet St. Patrick, som enligt legenden inte bara kristnade hela Irland utan också såg till att alla ormar försvann från ön ifråga. Den gröna treklövern är inte bara landets symbol utan också dagens. Patrick själv använde den för att förklara treenigheten för irländarna. Och det är förstås därför irländare klär sig i grönt idag (och i Chicago färgar man ju hela Chicagofloden grön).
AOW_River-Green-St-Patricks-Day_1024

AOW_2675_Teeling-Single-Malt_002_200Varför inte avrunda den här gröna torsdagen med en dram för helgonet ifråga?
Och varför inte Teeling Single Malt (nr 84271, 499 kr) om vilken Chefredaktör Emma tycker så här: ”Med en vild blandning av olika fat har man på Teeling gjort en helt fantastisk whisky. Whiskyn man använt är mellan 10 och 23 år, även om man valt att inte ha någon ålderangivelse på flaskan. I whiskyn finner man mogen frukt, ananas, nätmelon, katrinplommon och härliga fattoner. Vaniljsockerkaka letar sin in i den fylliga smaken. En finstämd men tydlig sötma finns tillsammans med torkad frukt. Medellång finish”.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!