Två fasta från Jämtland i ny skrud

Jämtlands bryggeri startades 1995 och i januari 1996 bryggdes det första ölet, President. Sedan dess har många nya sorter tillkommit och idag har de tio olika sorter i sortimentet samt ett antal säsongsöl.

Bryggeriet har idag en kapacitet på cirka 700 000 liter öl om året. Det är faktiskt Sveriges mest prisbelönta bryggeri och har tagit hem totalt 132 medaljer på Stockholm Beer and Whisky Festival.
Bärnsten (nr 1307, 33 cl, 19,90 kr) är en premium lager (alkoholhalt 5,0 %) som 2001 blev belönad med ett Guld för bästa Svenska öl oavsett kategori på Stockholm Beer & Whisky Festival. 2000-2006 fick den sammanlagt sju silver, ett brons och ett guld.

I sin Jämtlands IPA (nr 89796, 33 cl, 20,90) har kombinerat det koloniala ursprunget med den amerikanska versionen genom att använda brittisk kornmalt och amerikansk humle. Resultatet är en brittisk IPA med amerikansk västkustfinish, bryggd i Jämtland.
Bärnsten och IPA är först ut i helt ny skrud, signerad av designbyrån This Way Up, i april kommer ytterligare sju.

jamntlands_nya_500px

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!