Explorer i PET – klassiker gör grönt statement

Explorer_PET_150px– Det här är ett grönt statement, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden. Vi vill göra Explorer Vodka så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

Bytet medför också att flaskan blir lättare och i princip okrossbar vilket kommer att förenkla transport, hantering och ergonomi för såväl fraktbolag som privatpersoner. PET-flaskor blir också återvunna i högre utsträckning än glas.

Explorer skapades 1958 och blev snabbt svenskens favoritvodka. Det är den fortfarande.

Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum. Dagens moderniserade etikett är framtagen av reklambyrån Zellout. Priset är detsamma men flaskorna har fått nya artikelnummer på Systembolaget.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!