Balvenie: Dags för tredje omgången

AOW_balvenie_DavidStewart
Balvenies välkände Senior Malt Master David Stewart, som arbetat för William Grant & Sons i 53 år, tilldelades en MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) tidigare i år. Han har blivit mycket uppmärksammad för sin stora ”Tun” på Balvenie. Nu är det dags för batch tre.

AOW_The_Balvenie_Tun_1509_Batch_3(1)En av de processer Senior Malt Master David Stewart utvecklat är ”whisky marrying”, det vill säga att ett antal fat blandas samman i en stor ekbehållare, en Tun, och att de utvalda faten får gifta sig med varandra under en längre tids Tun-lagring. När Balvenie lanserade Tun 1401 häpnade whiskyvärlden och det fick David Stewart att tänka större. Sedan kom uppföljaren Tun 1509 Batch 1.

Nu har det blivit dags för Balvenie TUN 1509 Batch 3. Den lanserades i somras och den 13 oktober kommer den hit. Whiskyn har hämtats från 31 olika fat, varav 12 är Sherry Butts destillerade mellan 1989 och 1992, 11 Hogsheads av amerikansk ek som destillerades 1989 samt 8 amerikanska refill-ekfat. Den totala upplagan är 8 850 flaskor.

– Vi hoppas den här begränsade upplagan av Batch 3 kommer att mötas på samma sätt som föregångarna. Den har samma karaktäristik som gjorde de tidigare så populära, säger David Stewart.

Balvenie TUN 1509 Batch 3 (nr 40494, 2 599 kronor)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!