En tredje naturlig Glenlivet

Glenlivets Nàdurra First Fill American Oak och Nàdurra First Fill Oloroso har funnits på marknaden sedan 2014 och nu första mars är det dags för ännu en – den här gången en rökig en.

The Glenlivet Nàdurra Peated Whisky Cask Finish är den tredje varianten i serien Nàdurra. I den har whiskyn inte fått sin rökighet i mältningen utan den har istället slutlagrats i fat som tidigare använts för kraftigt rökig skotsk whisky. Det adderar en aromatisk rökighet till The Glenlivets klassiska fruktiga och mjuka husstil.
Nàdurra betyder naturlig på skotsk gaeliska och whiskyn produceras enligt de metoder som var rådande under 1800-talet och har förstås buteljerats med sin naturliga fatstyrka (61,5 %) och utan att kylfiltreras.
Doft: Röda äpplen, citrus och en aromatisk rökighet. Smak: Rik frukt, vaniljkola med en mild rökighet. Långt, komplext och något kryddigt avslut.
Nàdurra Peated Cask Finish
Nr: 82685 (Beställningssortimentet)
Pris: 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!