Ny trepack mini-whisky från Glenfiddich

Nu lanserar importören Nigab en ny förpackning med tre stycken 20-centilitersflaskor Glenfiddich, världens mest prisbelönta single malt, i åldrarna 12, 15 och 18 år.

Glenfiddich är världens största maltwhiskydestilleri, med en kapacitet på omkring 20 miljoner flaskor årligen. Tack vare små men många pannor kan Glenfiddich leverera en storskalig hantverksprodukt med de klassiska whiskysmakerna bibehållna. Glenfiddich blev tidigt ett signum för Speysidewhisky och skapade en kommersiell stil på whiskyn som i dag kännetecknar stora delar av branschen.

Ett nytt trepack med 20-centilitersflaskor av 12-, 15- och 18-årig Glenfiddich släpps nu för 399 kronor.
– Det känns helt rätt att distribuera just denna maltwhisky i ett mindre och mycket prisvänligt format så att fler entusiaster kan ta del av de tre olika lagringssmakerna, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager.

Den nya förpackningen innehåller:
Glenfiddich 12 YO: Exotiska toner av mango, papaya. Tydlig ek och nötighet som avslutas med en lång eftersmak.
Glenfiddich Solera 15 YO: En mycket komplex smak med skärpa. Äpple, päron, brända mandlar, men även kryddor som anis och vitpeppar.
Glenfiddich Ancient Reserva 18 YO: Kryddig doft av kanderat päron och ek med inslag av sherry. En lätt ton av läder och äppelmust. Smak av torkade äppelringar, höstfrukter, plommon och persikor. I eftersmaken mer äpple, nästan som torr cider eller calvados, tillsammans med ekighet.

Nr 477 Glenfiddich 12, 15, 18 år finns på Systembolaget från och med den 1 mars 2017. Pris: 399 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!