Fjärde romkryssningen på M/S Birka


För första gången i Europa blir det möjligt att provsmaka och köpa hem rom från Bacardis exklusiva Facundo-serie. Det sker under Birka Cruises romkryssning den 30 och 31 mars. Ytterligare en nyhet är märkesoberoende provningar med Ian Burrell, världens ende globala romambassadör.

– Romkryssningen har blivit en återkommande aktivitet som lockar både stor publik och de bästa utställarna. I vår presenterar vi sex nya Master Classes och vi är speciellt stolta över Ian Burrells stora varumärkesoberoende provning där han belyser skillnaderna i olika romstilar, säger Tor Rönnberg, inköpschef för Birka Cruises.

Med på kryssningen för fjärde gången är bland andra Sveriges ende kakaobonde, Duane Dove, som bland annat håller en provning som oberoende expert med både rom och choklad.

Fakta om Birka Cruises romkryssning

Avresa: 30 och 31 mars, 22 timmar.
Pris: kryssning från 200:- per person. I priset ingår del i 2-bädds Cabin Ekonomi hytt. Master Classes och inträde på mässan 100:- tillkommer.

Elva olika Master Classes med Ian Burrell, Duane Dove samt Zacapa och Diplomatico. Bland nyheterna finns Plantation, Saint James, Havana Club, Angostura och El Dorado.

Nyhet! Master Classes med Ian Burrell, hyllad expert inom romvärlden och erkänd som världens enda globala ambassadör inom romkategorin. En helt märkesoberoende provning med åtta olika romsorter och tre romstilar: den spanska, engelska och franska.

Facundo Collection – den första kollektionen skapad exklusivt av Bacardifamiljens egna romtillgångar, uppbyggd under åtta generationer. Endast de finaste, äldsta och mest exklusiva romerna används. För första gången i Europa kan man nu både provsmaka och köpa hem Facundo!

Rommässa i Birkas stora vinterträdgård högst upp på fartyget. Förutom choklad- och cigarrexperter erbjuds ett 100-tal olika romsorter för provsmakning, bl a Plantation, Saint James, Zacapa, El Dorado, Diplomatico, Aldea Maestro, Origines, Ron Esclavo, Angostura, Doorly´s, Millonario, Foursquare, Rhum JM, Havana Club, Malecon, Malteco, Appleton, AH Riise, Mount Gay, Botra, Gosling’s, English Harbour och Secret Treasures.

Läs mer:
Succén är tillbaka – romkryssningar 30 och 31 mars

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!