Prisvärd maltwhisky – unik för Sverige

”Anchor” betyder ju ankare, men även förankra och bildligt står ordet för någon (eller något) att hålla sig till. Nu kommer en blended malt med just det namnet – och den är gjord enkom för oss här hemma.

 

Anchor Blended Scotch Whisky är speciellt framtagen för Sverige av Edrington Distillers Ltd. på importören Edrington Swedens initiativ. Det är en blended malt och är alltså en blandning av utvalda maltwhiskies där råvaran är mältat korn.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra svenska konsumenter en högkvalitativ maltwhisky som verkligen är mycket whisky för prislappen, säger Johanna Malmgren som är Brand Manager för Edringtons samtliga varumärken i Sverige.

Doften beskrivs ha inslag av honung, päron och russin, med en antydan till rökighet. Smaken sägs vara ”mycket fruktig med inslag av muskot med en angenäm rökighet och lång eftersmak”.

Anchor Blended Scotch Whisky

Nr: 407

Pris: 319 kronor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

2 kommentarer

 • Köpte den idag och gillar den verkligen.
  En perfekt blend av sherryfat och torvrök.
  Tyvärr kylfiltrerad och ”bara” 40%.
  Dock skönt att slippa E150.
  För 319 kr är den ett riktigt prisvärt alternativ.
  Kommer att stå i mitt whiskyskåp så länge de säljs o håller kvaliteten uppe.

 • Den var inte alls rökig jämfört med Ileach, Macloud’s Ilsay.. inte öns i klass med Ilsay mist. Dock ganska god i övrigt.

Comments are closed.