Ny svensk Darling

Bergslagens Destilleri i Örebro släpper 1 mars en ny svensk single malt whisky som heter ”Sherry Darling” och är den första av 3 i serien Sherry Darling som kommer under våren.

Det är under det nya varumärket Bergslagens Independent Bottler som whiskyn kommer att ges ut och den är, som namnet antyder, sherryfatslagrad. Whiskyn har mognat på cirka 10 stycken 50-liters fat under 5 år. Sherry Darling är först ut, efterkommande släpp blir en Sherry Darling Lightly Peated och Peated.

Whiskyn lanseras 1 mars och finns då på 4 Systembolag i Örebro samt i beställningssortimentet. Whiskyn kommer från ett nerlagt svenskt destilleri vars lager Bergslagens Destilleri förvärvade under sommaren 2016. Fatlagret består av hundratals olika fat med olika karaktär.

– Det har varit ett spännande jobb att gå igenom alla fat och därefter göra iordning det första släppet. Variationen på faten är stor och det kommer att ges ut många spännande utgåvor från oss nu under de närmsta åren, säger VD Mats Lihnell.

Försäljningschef Patrik Axelsson ser en stor efterfrågan på svensk whisky just nu.

– Vi får dagligen mail och telefonsamtal från folk som undrar när vi ska släppa vår första whisky och även en del utländska aktörer har hört av sig och vill köpa buteljeringar.

Nr: 31512

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!