Två nya folköl från Emelisse och Kees


Nu kan ni äntligen hitta Emelisse Twee Punt Vijf (2,5%) och Kees Session IPA (3,5%) på Bottl3.5hop, Kocksgatan 19, i Stockholm. De två Holländska bryggerierna har Sverigepremiär och visar nu upp sin lågalkoholöl på butiken som har fokuserat på öl upp till 3,5 procent. Bottle Shop som ligger på Södermalm i Stockholm visar tydligt att trenden ökar för lägre alkohol på öl.

Bryggeriet Emelisse ligger i Kamperland – Zeeland i sydvästra delen av Nederländerna. Bryggeriet har varit igång sen början på 2005 och 2007 tog bryggmästaren Kees Bubberman över. Han gjorde succé vilket ledde till tillväxt och expansion. Numera bryggs ölet av Jens van Stee. Bryggeriet har för närvarande 13 öl i sitt sortiment, och idag finns ett litet urval av de med högre alkohol i Systembolagets beställningssortiment.

Emelisse Twee Punt Vijf (2,5%) är av pilsnertyp, välhumlad och uppfriskande. Den passar lika bra till en god kycklingsallad som till köttbullar.

Bryggeriet Kees ligger i Middelburg – Zeeland i sydvästra delen av Nederländerna. Bryggmästaren Kees Bubberman lämnade Emelisse och startade sitt eget bryggeri i början på 2014 och har sedan dess utvecklat sin passion för öl ännu mer.

I dag har bryggeriet närmare 27 olika öl i sitt sortiment och utvecklingen fortskrider, vi hittar även här ett litet urval av de med högre alkohol i Systembolagets beställningssortiment.
Kees Session IPA (3,5%) är en välhumlad IPA fylld med aromer från humlesorterna Summit, Mosiac & Cascade, friska citrustoner och beska som kan ackompanjera den svenska husmanskosten.

Läs mer om ölen på www.bottleshop.se

Brouwerij Kees hittar du på: www.brouwerijkees.nl

Brouwerij Emmelisse återfinns på www.slotoostende.nl/de-brouwerij

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!