Premiär för Mackmyra Mack gravity


MACK by Mackmyra kom på tredje plats som den mest sålda single malt whiskyn på Systembolaget under 2016. Från slutet av februari är det också den första whiskyn från Mackmyras klimatsmarta 35 meter höga Gravitationsdestilleri som når konsumenterna.

MACK by Mackmyra lanserades under slutet av 2015. Det är en whisky som mottagits väl och gett en ny och bredare målgrupp möjligheten att bekanta sig med svensk whisky.

I början av februari buteljerades de första flaskorna MACK by Mackmyra med whisky som destillerades under 2012 i Mackmyras gravitationsdestilleri (Gravity). En modern och klimatsmart tillverkning där pannorna värms upp med biobränsle och gravitationskraften hjälper till att spara energi.

– Ett nytt destilleri är en stor händelse i whiskyvärlden och att den första whiskyn därifrån är MACK by Mackmyra är någonting extra. Det är en modern, närproducerad single malt whisky, gjord på lokala råvaror som redan har vunnit svenskarnas hjärtan och som nu tack vare destilleringen i gravitationsdestilleriet blir ännu mer klimatsmart, säger Mackmyras VD Magnus Dandanell.

– Ta tillfället i akt att göra jämförelsen med en av de sista MACK-flaskorna som destillerades i det gamla destilleriet, mot en av de nya från Gravity. Samma recept men två olika destillerier belägna 10 kilometer från varandra. En spännande jämförelse som visar Mackmyras långsiktiga kvalitetsfokus, säger Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender.

MACK by Mackmyra från Gravity beräknas nå Systembolagets hyllor i slutet av februari. Flaskorna är märkta med en etikett som visar att de destillerats i Gravity.

MACK by Mackmyra
Nr: 85591
Pris: 301 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!