Mackmyra bjuder in till whiskydag


Lördagen den 20 maj bjuder Mackmyra in till något de kallar Mackmyradagen. Provningar, underhållning, mat och spännande aktiviteter utlovas. I år invigs även hantverksdestilleriet LAB Distillery och hedersgäst för dagen är Alexandre Gabriel från Plantation Rum.

Mackmyradagen hålls i Mackmyra whiskyby där den whiskyintresserade kan få smaka whisky, äta god mat och lära dig mer om Mackmyra.

I år vill Mackmyra slå ett slag för ”craftspirit” och öppnar ett nytt litet destilleri där man vill låta destillatörer komma och skapa sin sprit i små serier. Destilleriet heter LAB Destillery och det öppnas alltså på Mackmyradagen.

Whiskybyn är öppen hela dagen och du som besökare är varmt välkommen in bakom kulisserna och se hur destilleriet fungerar. Hur går det till när de röker malt? Det vet Håkan, och du får gärna komma och titta.

Vidare finns ett antal provningar och spännande kombinationer som whisky och ost eller whisky och choklad. För den vetgirige finns även en provning på olika finishlagrade fat.
För den som skyndar sig kan det finnas platser kvar till Angelas Whiskymaker’s dinner, där några av Mackmyras medarbetare är värdar för en exklusiv trerättersmiddag. Dessutom är baren öppen hela dagen.

Smakmarknaden kan man träffa lokala mat- och dryckesaktörer.

Entrébiljetten kostar 160 kronor och inkluderar lunch och provningsglas. Ytterligare provningar kostar extra. Läs mer om alla aktiviteter och boka biljett på mackmyra.se/mackmyradagen2017/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!