Rackarungens storebror


Douglas Laings Sweet Wee Scallywag kom 2013 – nu har de kopplat lös storebror.

Scallywag” översätts med ”skojare, rackare, rackarunge”, men också som opålitlig person, men det handlar det inte om i det här fallet. Här är det en foxterrier som är rackarungen ifråga. Och honom hittar man på whiskyn Scallywag från Douglas Laing, vilket blir begripligt när man vet att familjen Laing haft flera foxterrier under åren och det är ju en hund känd för att vara lite av en odåga.

2013 lanserade Laing Sweet Wee Scallywag – Small Batch Release i en upplaga om 10 000 lådor. Samma sommar släppte de också de en Cask Strength Scallywag (53,6 procent). Numera hittar man whiskyn i drygt femtio länder.

Nu har de tagit av kopplet på rackarungens storebror – Scallywag 13 Years Old. Den har mognat på enbart sherryfat och är den första rackarungen med angiven ålder. ABV:n ligger på 46 procent och priset kommer att landa runt £ 50.

– Vår egen Scallywag var som valp en fräck rackare, berättade Cara Laing. Han blev klokare när han växte upp, mer mogen och fick än mer personlighet. Man kan säga samma sak om Scallywag 13 YO, en sherrybomb med stor komplexitet.

Douglas Laings egna Tasting notes: ”The nose is big, dark, distinctly sherried, raisin-y with home-baked fruitcake and molasses to the fore. Palate-wise, the sweet dark sherry opens, then detect late vanilla, nutmeg and ginger mixing with rich cereal tones: all of which combine in the still spiced finish offering a long and wagging tail-end of mocha”.

Douglas Laings Sweet Wee Scallywag
Art nr: 84515
Pris: 530 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!