Teelings 33-åring – äldst och dyrast


Teeling Whiskey släpper världens mest exklusiva irländska whiskey – en 33 år gammal single malt i sin Vintage Reserve Collection.

Teeling Whiskeys 33-åring är världens äldsta och dyraste irländska whiskey. Den 33-åriga utgåvan är begränsad till endast 275 flaskor i hela världen och är den äldsta tappningen av Irish Single Malt. Samlarobjektet släpps på Systembolaget den 12 maj i ett väldigt begränsat antal – endast två stycken flaskor. Priset för ligger på 34 000 kr.

Teeling 33 år Single Malt består av några av de äldsta irländska single malt som någonsin tappats på flaska vilket gör detta till ett extremt sällsynt släpp. Whiskeyn destillerades 1983 och har åldrats på två före detta bourbonfat och som efter 33 års mognad har mynnat ut i 275 flaskor med en alkoholhalt på 42,9%. Denna sällsynta och historiska tappning av irländsk whiskey ger en unik smakupplevelse med en komplex doft och djupa smaker.

För att ytterligare fira denna historiska utgåva har Teeling Whiskey tagit fram en vacker jubileumsbroschyr som dokumenterar historien kring Teeling Whiskey. Broschyren, som är tryckt och bunden för hand, vilar inuti den exklusiva trälådan bredvid flaskan med Teelings 33-åriga Single Malt.

Teeling Whiskey Destillery har blivit överösta med internationella priser för sin craft-whiskey den senaste tiden. Bland annat har destilleriet tilldelats pris som årets bästa whiskeyattraktion 2016 vid World Whisky Awards.

Teeling 33 Years Old Vintage Reserve Collection
Artikelnummer: 83723.
Pris: 34 000 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!