240 flaskor Kilchoman 100 % Islay 7th


Den sjunde september webblanseras 240 flaskor Kilchoman 100 % Islay 7th Edition. Men det gäller att vara på alerten.

Kilchoman 100 % Islay 7th Edition destillerades 2010 och har sedan dess legat på bourbonfat från Buffalo Trace-destilleriet.

100 % Islay gör verkligen skäl för namnet ”from barley to bottle” eftersom kornet hämtas från den egna gården Rockside Farm där det också genomgår traditionell golvmältning. Med sina 20 ppm har 100 % Islay en aning mindre rökig karaktär än övriga varianter från destilleriet. I sedvanlig Kilchomananda är whiskyn naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

Kilchoman 100 % Islay 7th Edition sägs ha en elegant rökig doft med inslag av honung, apelsin, citrus och stenfrukt. Den har en finstämd ton där lätt rökighet samsas med inslag apelsin- och citronmarmelad. Avslutningen beskrivs som elegant och finstämd.

– Detta är en whisky som är unik i sitt slag vilket gör den till ett eftertraktat byte bland whiskyentusiaster världen över. Varje utgåva som släpps har mer ålder än föregående vilket gör att den skiljer sig från år till år. Den ytterst begränsade tillgången gör att den snabbt tar slut och det gäller verkligen att vara alert om man vill vara säker på att komma över en flaska, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman 100% Islay
Nr: 40062
Antal: 240 flaskor
Pris: 899 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!