LOUIS XIII och Pharell Williams lanserar låt om 100 år


Den 13 november 2017 lanserade LOUIS XIII Cognac tillsammans med Pharell Williams låten “100 Years – The Song We’ll Only Hear If We Care.” Låten kommer att förvaras outgiven i hundra år, och bara släppas om den inte hinner förstöras av klimatpåverkan.

Samarbetet föddes ur ett gemensamt engagemang för miljöfrågor, och låten är ett uttryck för förhållandet mellan tid och natur, och människans inverkan på miljön. Eftersom varje karaff LOUIS XIII är livsverken från tidigare generationers källarmästare, måste LOUIS XIII alltid tänka ett sekel framåt. Forskare bedömer att en stor del av världens yta kan ligga under vatten om hundra år, om havsnivåerna fortsätter att stiga med samma hastighet som nu.

För att visa de förödande effekterna av global uppvärmning, spelades Pharrells exklusiva låt in på en skiva tillverkad av lera från Cognacregionen. De kommande hundra åren kommer den att förvaras i en källare hos LOUIS XIII, i ett specialdesignat kassaskåp som förstörs om det hamnar under vatten. Förutsättningen för att låten ska finnas kvar för kommande generationer är alltså att klimathotet minskar.

– Jag älskar att LOUIS XIII tänker ett sekel framåt. Alla borde göra det för planetens skull. Vi har ett gemensamt intresse i att bevara vår natur för framtiden. Det handlar om arv och hur vi för det vidare, säger Pharrell Williams, som sedan länge brinner för miljöfrågor och vikten av att uppmärksamma klimatförändringar.

Låten hade premiär under en privat tillställning i Shanghai, där Pharrell endast framförde den en gång. De hundra specialinbjudna gästerna tilläts inte att dokumentera, och låten förblir alltså en bevarad hemlighet för hundra år framåt.

Med evenemanget ville LOUIS XIII och Pharrell inspirera gästerna att engagera sig mot global uppvärmning.
Under 2015 gjorde LOUIS XIII ett liknande samarbete med skådespelaren John Malkovich i projektet “100 Years: The Movie You Will Never See ”, en konstnärlig film som utforskade förhållandet mellan det förflutna, nutiden och framtiden.

Efter lanseringen i Shanghai inleder LOUIS XIII Cognac en internationell turné för att rikta ljuset mot och samla in pengar till miljöorganisationer genom välgörenhetsmiddagar. Genom dessa evenemang kommer LOUIS XIII att ge direkt stöd till organisationer som arbetar på lokal nivå för att förhindra klimatförändringar.

– Vårt mål är att inspirera, och att jobba med Pharell Williams i det här projektet kändes väldigt naturligt, eftersom att han inte bara är en av världens mest talangfulla musiker, utan även en av världens starkaste röster i klimatfrågan, särskilt för den yngre generationen, säger Ludovic du Plessis, Global Executive Director på LOUIS XIII.

Rémy Cointreau-gruppen, inklusive LOUIS XIII, har länge varit engagerad i det internationella arbetet för att bekämpa den globala uppvärmningen. Gruppen gick med i FN:s miljöorganisation ”Global Compact” för 14 år sedan och har varit medlem i FN:s ”Global Compact Advanced” sedan 2014. Koncernen bidrar till de internationella ansträngningarna med sitt 2020 Corporate Social Responsibility-program inom ramen för FN:s miljöprogram. Att vidta åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna är ett av huvudmålen för 2020-programmet, bland annat genom att minska koncernens växthusgaser och koldioxidavtryck.

Läs mer om inspelningen av låten på Louis XIII hemsida.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!