You don’t know what you got until it’s gone…


Ja så är det verkligen, man vet inte vad man har förrän man förlorar det. Jag hade helt glömt av att man förvarnat om att The Pulteney Distillery kommer att sluta producera 17- och 21-åringen. Nu är det bara några få flaskor kvar. Jag som hade en plan att fylla på förrådet därhemma. Minnet sviker en verkligen ibland. Det här är två helt olika whiskies men som har samma ryggrad i form av att man känner igen destillerikaraktären. Jag hoppas att de kommer att ångra sig i framtiden och ta upp produktionen igen. Vi får väl se om jag kan finna några för min ynkliga whiskyhylla därhemma innan de är helt borta. Har ni en eller fler hemma – då ska ni njuta vänner.

Old Pulteney 17 YO (46%)

Det här är den tonårsliknande Old Pulteneyn som är lite kaxig men samtidigt charmig på något sätt. Den har vunnit priser runt hela jorden och det är inte konstigt. Den är egen och har varit mig kär under många år. Hela Old Pulteney-serien är en whiskyserie som jag med jämna mellanrum återkommer till. Man vet att man får en välgjort balanserad highland single malt. Den här buteljeringen kommer att vara saknad över hela världen.
Nr: 86999
Pris: 949 kr

Old Pulteney 21YO (46%)

Nästan alla jag känner skulle välja 17-åringen över den här. Jag är ett fan av båda men finner 21-åringen mer balanserad och elegant än den andra. Den är fylligare och har mer att ge. Den här kommer jag sakna om möjligt mer än Old Pulteney 17. Måtte jag få tag i någon innan den försvinner helt.
Nr: 85144
Pris: 1 599 kr

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.