Glen Grant vinner troféer i ”The Whisky Bible”!


Jim Murrays The Whisky Bible är en årlig utgåva som närmast kan jämföras med Guide Michelin. Ännu en gång har Glen Grant krönts med flera av de tyngsta och mest eftertraktade utmärkelserna – och den så hyllande 18-åringen tog storslam i klasserna.

The Whisky Bible är både fruktad och älskad av såväl bransch som konsumenter. Boken är med råge världens mest spridda whiskypublikation och fungerar som köpguide för whiskyintresserade över hela världen. Dess författare, engelsmannen Jim Murray, anses vara den mest betydande smakdomaren inom skotsk whisky.

Glen Grant 18 YO gick obesegrad genom inte mindre än tre klasser. För andra året i rad tilldelades 18-åringen den ärofyllda hederstiteln ”Scotch Whisky of the Year”. 18-åringen blev också utsedd till årets singelmaltwhisky och till bästa whisky mellan 16 och 21 år.

Dessutom utsågs Glen Grant 10 YO till vinnare i den största klassen, whisky upp till tio år. Det var sjätte året i rad som den utmärkelsen tilldelades det tioåriga flaggskeppet.

– Det är naturligtvis både glädjande och hedrande att få representera ett så aktat whiskymärke. Utmärkelserna i The Whisky Bible är några av de tyngsta, men långt ifrån de enda som tilldelats detta fascinerande destilleri, säger Hugo Simberg, produktchef för Glen Grant i Sverige.

I vårt nummer ett för i år testar vi just Glen Grant – läs mer i tidningen som utkommer den 13 februari!
Glen Grant 10 YO
Nr: 81384
Pris: 369 kr

Glen Grant 18 YO
Nr: 82706
Pris: 999 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!