Passionfrukt + IPA i Poppels och Brewskis gemensamma öl


Den 16 februari blir det premiär för ett samarbete mellan två av Sveriges ledande hantverksbryggerier Brewski och Poppels Bryggeri. Och man låter två av sina tungviktare stå modell för samarbetet i denna ”Clash of the Titans”.

Fast här är det inte fråga om en jättarnas sammandrabbning utan snarare en ”jättarnas sammanslagning”.
I ena ringhörnan finns Brewskis Passionfeber. En skapelse som fick ölvärlden att dra efter andan 2015 med sin integration av passionsfrukt och nyskapande IPA-toner. En stor öl med en rejäl dos frukt.
På plats i andra hörnan står Poppels DIPA, som redan 2014 utsågs till Sveriges bästa öl. Med många medaljer runt halsen har den vunnit fans världen över. Men här är det ett mer lågmält koncept som ligger bakom framgången. Mycket malt med ett brett lager av aromatisk humle på toppen.

Marcus Hjalmarsson, Brewski

Marcus Hjalmarsson, bryggmästare på Brewski, kommenterar:
– Såklart att Brewskis Passionfeber lätt hade kunnat knocka ut DIPAn i första ronden. Men här gäller det att hitta ett samspel som låter båda ölen komma fram och trivas med varandra.

Daniel Granath, Poppels

Poppels bryggmästare Daniel Granath kontrar:
– Poppels DIPA är ett robust bygge. Många maltsorter och mycket humle gör att man inte ruckar på den i första taget. Tillsammans med Passionfeberns flexibilitet och snabbhet har vi helt klart hittat en gemensam vinnare.

Poppels/Brewski Passion (D)IPA
Art. Nr: 11531
Volym: 33 cl
Pris: 34,90 kr
ABV: 7,5 %
Antal: 25000 st

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!