Exklusiv Hernö Blackcurrant

Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i år är färre, mindre men däremot väldigt smakrika. Resultatet är att Hernö Blackcurrant kommer i en mycket exklusiv upplaga som uteslutande släpps på den svenska marknaden.

– Vår lokala leverantör av ekologiska svarta vinbär har i år säkrat vår produktion av Hernö Blackcurrant med samma höga kvalitet som vanligt, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Flaska med Hernö Black currant

Årets lansering av Hernö Blackcurrant är styrd av den begränsade tillgången på bär och sker i en exklusiv omfattning om totalt 1134 flaskor som beräknas sälja slut snabbt.

Vi prioriterar vår hemmapublik och släpper Hernö Blackcurrant enbart på den svenska marknaden i år. För att möta den stora efterfrågan vi har på den här produkten kommer vi att styra om ett antal flaskor från förra året, egentligen avsedda för våra utlandsmarknader, och låter dem komma vår svenska marknad tillgodo i stället, meddelar Jon.

Trots uteblivet regn, extrem hetta och torka har Hildas Trädgård, som följer naturens rytm med ekologisk odling i Höga Kusten, benådats med en liten och exklusiv skörd av svarta vinbär.

Att naturen sätter gränser är utmaningen och charmen med att verka lokalt med hantverksmässig produktion. Vi gör inte avkall på vare sig kvalitet eller kravet på lokala ekologiska ingredienser och är oerhört tacksamma för den fina leveransen, betonar Jon.

Ur symbiosen mellan svarta vinbär och Hernö Gin som mognat tillsammans kommer den årliga Hernö Blackcurrant med kraftfulla, syrliga svartvinbärstoner som följer upp Hernö Gins karaktäristiska drag.

– Årets Hernö Blackcurrant kommer med samma goda smaker som vanligt, hälsar Jon.

Alkoholvolym: 28 %
Lansering på den svenska marknaden: 1134 flaskor.
Nummer: 83442-02.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!