Plantation Rum i samarbete med Mackmyra Whisky igen

30-litersfat Mackmyra Reserve
Plantation Rum presenterar nu sitt tredje samarbete med svenska Mackmyra Whisky och lanserar en rom med fokus på små fat. Rommen, Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel, har först lagrats på bourbonfat och därefter på franska cognacsfat – och till sist på små svenska whiskyfat av ek. Plantation är en av de mest kända romproducenterna i världen. Rom från utvalda destillerier i Karibien väljs ut och lagras på Bourbonfat, Cognacsfat och ibland ett tredje fat. Plantation anses av många vara en pionjär i branschen som banar väg för nya smaker.

– De senaste åren har vi lanserat två romsorter tillsammans med Mackmyra Whisky som gett nya smakupplevelser. Rommen är populär på den svenska marknaden och vi är glada att kunna möta en ökad efterfrågan. Vårt mål är att revolutionera industrin och Plantation är ständigt på jakt efter nya sätt att skapa unik rom. Genom att lagra på väldigt små fat har vi kunnat fånga både den karibiska fruktigheten och den svenska rökigheten, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

Detta är tredje gången som Plantation samarbetar med Mackmyra. Tidigare släpptes en rom som lagrats på whiskyfat samt en whisky som lagrats på Plantations romfat i Barbados och Jamaica. Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel är en ny tolkning av produktsamarbetet. Rommen har lagrats i en process om tre steg: först på Bourbonfat 200 liter, på Barbados, sedan ytterligare två år i Frankrike hos Maison Ferrand, på Ferrandfat 350 liter, och slutligen på Mackmyras svenska ekfat 30 liter.
Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel
– Vi är otroligt glada att samarbetet fortsätter och att vi återigen har tagit fram en rom som andas både Plantations och Mackmyras identitet. Att vi den här gången fokuserat på små svenska ekfat är ytterligare en dimension som gör att smaken och upplevelsen av rommen framhäver alla detaljer. Våra tidigare produkter har visat sig vara mycket populära och vi hoppas att rom – och whiskyälskare – ska uppskatta det här släppet, säger Eric Bräck, försäljningschef Mackmyra Whisky.

Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel

Nummer: 40318
Ursprung: Barbados 7yo
Alkoholhalt: 40,2 %
Lagringstid: 7 år (Bourbonfat 5 år; Maison Ferrand 1 år; Mackmyra Swedish Oak 1 år)
Vol: 70cl
Pris: 949 kr (70 cl)
Antal flaskor: 4896

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!