Allt om Whisky nr. 5, 2018

Redan när jag studerade för att bli sommelier för sisådär 17 år sedan pratade lärarna mycket om att man måste träna sina sinnen. Jag minns fortfarande första gången jag gick in i matvarubutiken efter den första lektionen. Aldrig hade väl jag tänkt på att det fanns så mycket olika dofter i butiken.

Det går att träna upp sitt doftsinne och vill du bli riktigt het på att prova whisky, öl eller andra drycker för all del så är det dags att börja bli mer närvarande i vardagen och tänka på dofterna som omger dig. Det är mycket lättare att hitta nyanser i en dryck när du har många saker att hänga upp dem på.

I Allt om Whisky nr 5 provar vi igenom Aberfeldys sortiment. En whisky som inte så många kände till för några år sedan men som har tagit whiskyentusiasterna med glädje. Vi träffar den unga blendern Kelsey McKechnie som så småningom tar över skeppet efter David Stewart på Balvenie. Vill du ta whiskyhistorien i handen och lära dig grundpelarna och hur utvecklingen var i Skottland och Storbritannien då kan ni börja just i detta nummer där Bernt Danielsson på ett enkelt och intressant sätt presenterar whiskyhistorien.

Läs också om Mackmyras senaste whisky i serien Moments som tagits fram i samarbete med formgivaren och smyckesdesigner Efva Attling.

Om du reser i Sverige och gillar whisky kan det vara dags att besöka Hven Whiskybar, ett litet men charmigt ställe värt att planera in på ledigheten nästa år kanske. Mycket läsning, så kryp upp i soffan och njut!

Var hittar jag Allt om Whisky?
Klicka här för att se var du kan köpa tidningen.
Prenumerera på tidningen – Klicka här!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.