Klockrent från BrewDog

Det skotska craft beer-bryggeriet utvecklade 2017 en nytt och ”klockrent” recept av en session-IPA, en stil som sedan många år varit en av bryggeriets stora specialiteter. Brygden kom 2018 till Sverige i små partier men tar nu plats på hyllorna i hela landet.

Clockwork Tangerine Citrus Session IPA bryggs med en lätt rostad och karamellig maltbas, sex amerikanska humlesorter och infuseras med tangerinjuice (en mandarinaktig frukt). Smakprofilen har tydliga citrustoner och mjukt tropiska inslag balanserade av malten som är Crystal, Pale och Caramalt. De har använt inte mindre än sex olika humlesorter: Ahtanum, Cascade, Chinook, Columbus, Mosaic och Simcoe.

BrewDog själva blev så nöjda med den perfekta maltblenden, timingen av humlegivor och infusionen av tangerinjuice att bryggningen kändes precis som ett schweizerur. Därav namnet Clockwork.

BrewDog Clockwork Tangerine Citrus Session IPA

har 4,5 % alkoholstyrka och kommer på 33 cl-burk med
Nr: 11463
Pris: 14:90 kr + pant (burk 33 cl)
Alkohol: 4,5 %

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!