Finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic


I år firar tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic fem år. Den arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden för att hylla drinken och kora de mest nyskapande varianterna.

Finalen går av stapeln söndagen den 1 september kl. 14–17 på Capital, Scandic Continental på Vasagatan 22 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Läs mer om tävlingen och eventet på drinkgeneratorn.se.

Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet.
Juryn består av den mixologen och Schweppesambassadören Douglas Anasagasti, bryggmästaren Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med Douglas Anasagasti väntar.

Finalister: Bartendrar

Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club
”Pink on Pink” är en frisk GT med smak av svensk sommar som präglas av picklad rabarberlag och en touch av fläder.
Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s
”Summer Garden” är som sommar i ett glas där smakerna kännetecknas av fräsch apelsinzest, bränd rosmarin och ett moln av viol.
Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin.
“Everyone went to Sweden for a GT” är en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn, såsom björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång.

Finalister: Hemmamixare

Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör
”Svensk Sommar-GT” är en blommig GT med inslag av fläder och sting från pepparrotens bitande saft.
Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef
”Rangpur Breeze” är en bittersöt och fräsch GT med inslag av enbärssockerlag, citrongräs och bränd citron.
Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare. ”Last Night In Sweden” är kombinationen av en ölfantasts och en GT-älskares dröm, en fruktbomb med mango- och passionspuré toppad med en fruktig IPA.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!