Ny julsnaps: Petronella med äpple och pomerans


Bland årets utbud av julsnapsar finns från O.P. Anderson Julaquavit, den moderna Prima Julsnaps och årets nyhet: Petronella Julsnaps. Det är en snaps med smak av äpple och pomerans som precis som originalprodukten O.P. Anderson Petronella har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna.

– När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi – varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul, berättar Aquavit Master Blender Jonas Odland.

Liksom alla O.P. Andersons produkter är Petronella Julsnaps
ekologisk. Den kommer i en flaska om 350 ml och har en alkoholhalt på 35 %.
– Alkoholhalten är precis så hög så att den kan möta julbordets feta och smakrika rätter, samtidigt som den är betydligt lägre än de flesta andra snapsar man har på bordet. Det gör att den är mer tillgänglig för den som vanligtvis inte dricker snaps, fortsätter Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps passar bra till alla julbordets rätter men rekommenderas extra till det småvarma och skinkan liksom de lagrade ostarna.

Petronella Julsnaps

Nr: 40596
Pris: 149:- (35 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!