The Glenrothes Halloween edition 2019


Tretton är ett otursnummer för många och något som för andra handlar om vidskeplighet. För The Glenrothes är det istället det perfekta året att öppna sitt mest sällsynta fat.

31 oktober lanserade The Glenrothes sin 13-åriga Halloween Edition 2019 Single Malt.

Whiskyn hyllar de gamla traditionerna med dess bortglömda ritualer som genomsyrar Skottlands historia och avslöjar att Skottland är födelseplatsen för Halloween.

Den berömda skotske poeten, Robert Burns, skrev om traditionen i sin dikt ”Halloween” 1785. Folk skulle maskera sig för att förhindra onda andar från att hemsöka dem. Till och med ordet ”Halloween” har sitt ursprung från Skottland som en förkortning av den skotska termen ”For All Hallows Eve” – ”Hallowe’en”.

Resultat av modern teknik gör att konsumenten kan upptäcka varumärket och produkten på ett helt nytt sätt. NFC (Near Field Communication) är en teknik som tillåter varje lycklig ägare av en flaska att få tillgång till en hemlig webbsida och exklusiv video. Denna avslöjar hemligheterna bakom den mystiskt rökiga 13-åriga Halloween-utgåvan 2019.

Den begränsade utgåvan på 5000 flaskor genomsyras av den unika karaktären som gäller all whisky från The Glenrothes Destilleri som många redan uppskattar, men med en lätt rökighet. Whiskyn har lagrats på både sherry- och bourbonkryddade fat innan den sedan fått mogna i ett fat med rökigare karaktär. Förutom en tydlig arom av rökighet och krämig vanilj erbjuder vätskan en hint av apelsin. Den har även en balanserad kvardröjande smak som är både söt och rökig.

The Glenrothes 13 YO Halloween Edition

Nr: 11012
Pris: 719 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights